انتخاب یازدهم
امام خمینی (ره) : میزان ، رای ملت است.
سید حسین موشح
چرا نامزدی مجلس؟
ورود به عرصه های مختلف سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی و مدیریتی باید دارای مبانی اصولی و توجیهات بنیادی باشد. به ویژه اینکه هرچقدر این حوزه ها حساسیت و اهمیت بیشتری داشته باشند ، تحقیقات شاخص ها و معیارها نیز به همان اندازه بلکه بیشتر از دقت ها و باریک بینی های عمیق تری برخوردار خواهد بود. عرصه ی قانون گذاری و حضور در ساحت قوه مقننه یکی از حساس ترین و مهم ترین حوزه های زندگی اجتماعی به شمار می رود. بنابراین ورود به این عرصه با تدابیری هم از سوی حاکمیت و هم از سوی مردم همراه است.
مجلس تجلی اراده ملی و تجسم بخش قوه مقننه در یک کشور است. تعیین نمایندگان مردم برای قانون گذاری از طریق انتخابات منعکس کننده بخشی از گرایش های مردم است و پرطرفدارترین آن ها برگزیده می شوند. پس انتخابات راه گزینش کسانی است که به نام نماینده قرار است اراده عمومی را در رکن قانون گذاری به نمایش گذارند.
اختیارات و وظایف مجلس:
01- قانون گذاری
02- پیشنهاد قانون یا حق ابتکار (ارائه طرح یا بررسی لایحه)
03- نظارت بر اجرای قوانین و برنامه ها و اعمال اجرایی
04- تصویب بودجه و سندهای توسعه ای کشور
05- حق اظهار نظر و انتقاد
06- مداخله در تعیین اعضای کابینه
07- مداخله در تعیین سیاست خارجی کشور
08- عضویت در شوراها و مجامع تصمیم گیری و سیاست گذاری
09- تصویب قراردادهای خارجی
10- تصویب فرمان همه پرسی ، شرایط اضطراری و ...
با عنایت به آنچه گفته شد و تبیین اهمیت جایگاه مجلس شورای اسلامی که به فرموده امام خمینی (ره) "مجمع فضایل ملت است." ، اینجانب با رجوع به قرآن کریم ، درک اهمیت و جایگاه رفیع مجلس و نیز توانایی فکری ، علمی ، اجرایی و برخورداری از صلاحیت های عقیدتی ، اخلاقی و انقلابی ، با مشورت و رایزنی نخبگان مذهبی و سیاسی شهرستان بروجرد ، فراهم بودن بسترهای اجتماعی و در نهایت خدمت به مردم متدین و قدرشناس بروجرد ، تصمیم گرفتم خود را در معرض انتخاب مردم قرار دهم.
برای اینکه مردم بتوانند با علم و آگاهی نامزدهای مورد نظر خود را انتخاب کنند تصمیم گرفتم برنامه های خود را به طور مکتوب ارائه نمایم.
یادآوری این نکته را ضروری می دانم که هدف از ارائه این برنامه ، طرح شفاف دیدگاه های بنده ، تطبیق و مقایسه این برنامه با برنامه ی نامزدهای دیگر ، فراهم سازی بسترهای لازم برای ارزیابی و نظارت مدنی و اجتماعی مردم بر تعهدات نامزدها در دوران نمایندگی و پاسخگویی به شعارها و تعهدات خود است.
یادآوری (تذکر) :
چنانکه از اصول مصرح قانون اساسی بر می آید ، نمایندگان مجلس دو وظیفه ی مهم نظارتی و قانون گذاری را بر عهده دارند. بنابراین برنامه پیشنهادی اینجانب مبتنی بر این اصل است که اولا بتوانم وظیفه قانون گذاری را به درستی انجام دهم ، ثانیا چارچوبی برای نظارت بر فعالیت دستگاه ها برای انجام صحیح و قانونی وظایف خود تنظیم نمایم و مهم تر اینکه بتوانم مطالبات مشروع مردم را مدیریت کنم. شاید در ابتدای امر تدوین چنین برنامه ای آرمانی و غیر قابل اجرا تلقی شود. اما بنده اعتقاد دارم از طریق ایجاد یک ساختار سازمانی مناسب و با بهره گیری از توان مشارکت مردم به ویژه سازمانی که در دوران انتخابات ، راهبری برنامه های مرا به عهده داشت ، خواهم توانست بر این مهم فائق آیم. آنچه مهم است که بنده باید بتوانم وظیفه نظارتی خود را به درستی و به دقت انجام دهم و اگر چنین شود نیازی به دخالت بنده در حوزه اجرایی و اینکه فرماندار و بخشدار و مدیران و دستگاه ها باید توسط من منصوب شوند ، نیست!
در این شرایط بنده به دستگاه اجرایی متعهد و منضبط و نماینده ی پاسخگو فکر میکنم.